STARTSIDAN

Trött på Skånetrafiken!

Postat den: 2011-10-26 | 02:18:00 publicerat i Vardag

Som ni vet så är jag ute på praktik sedan 4 veckor tillbaka, detta betyder att jag har behövt åka en bit. När jag bestämde mig för att ha min praktik i Trelleborg, såg jag inte det som ett problem, i och med att där gick tåg och bussar rätt ofta. Men eftersom ALDRIG tåget eller bussen har varit i tid, så har jag för det mesta kommit försent eller missat nästa buss/tåg. För det mesta har första tåget varit inställt, så jag har varit tvungen att vänta på en ersättningsbuss, antingen kommer den minst 20 min försent och det betyder att tåget inte väntar inne i stan så man kan ta sig vidare, eller väljer Skånetrafiken att inte ens sätta in någon ersättningsbuss.... Känner någon som mig? Har samma problem? Är det så med andra bolag?

Fått tillbaka blogglusten!

Postat den: 2011-10-23 | 16:27:00 publicerat i Vardag

Har ingen passande bild, men tycker det ser så tråkigt utan bild, så detta får dugga!

Tänk att jag funnit gnistan igen! Det känns så roligt att klicka in på bloggen och skriva.. Dela med mig av min vardag, foto och även läsa era (ganska få) kommentarer. Jag var ganska nära på att radera bloggen ett tag. Jag tappade suget totalt och tyckte mest att det var jobbigt. Men nä, det känns som sagt roligt igen!

Nu skall jag ställa mig och laga lite middag till mig och systrarna, sedan är jag redo för ett par timmar framför datorn. Skall bland annat påbörja en fotobok/portfolio, som man kan visa upp för kunder. Det finns en hel del saker som jag behöver hinna få gjort idag, säkerligen kommer jag inte hinna med allt :)

Alfapet

Postat den: 2011-10-23 | 03:07:00 publicerat i Vardag
Kvällen har spenderats med underbara människor! Kvällen bestod bland annat av film, onyttigheter, massa tjejsnack och Alfapet. Blev även att vi gick ut en runda, vilket jag ångrar lite, för gud vad många skumma bilar där var ute och körde då... Som tur var hände inget och vi kom hem oskadda. Iallafall står jag just nu och plockar undan lite, så man slipper ställa sig och göra det imorgon bitti.

Jag har faktiskt inte så mycket att säga, så det är nog lika bra att jag går lägger mig nu, klockan är ju ändå lite över 03! Ska försöka komma upp i tidigt imorgon bitti så jag kan få lite gjort och även så jag kan somna i rimlig tid imorgon ikväll. Får väl se om jag ens kan somna då jag känner mig rätt pigg efter vår promenad.

Cornelina Jarl

Postat den: 2011-10-22 | 14:49:29 publicerat i Porträtt
Photograph: Nicolina Jarl [ME] | Modell: Cornelia Jarl
Nikon D7000 + Nikkor 50mm f/1.8

Här är de första bilderna från igår! Här är då min ena syster, vid namn Cornelia. För er som brukar fråga hur jag redigerat bilder osv, så kan jag berätta för er att jag faktiskt inte redigerat dessa bilder alls mer än att ljusa upp dem väldigt lite och lagt in min logga. Jag skulle möjligtvis kunna gjort dem svartvita istället för dem var rätt snygga då, dock känns det inte riktigt höstligt då.

Förresten, tycker ni att det var bra eller dåligt att jag la upp så många bilder i ett inlägg? Tycker ni att jag ska fortsätta lägga upp många bilder på samma gång eller dela upp det i olika inlägg?

Hösten är här!

Postat den: 2011-10-21 | 16:59:00 publicerat i Natur
Photograph: Nicolina Jarl [ME]
Nikon D7000 + Nikkor 50mm f/1.8

Jag och mina systrar var nyss ute på en liten fotopromenad och fota fina höstbilder och även porträttbilder. Kom hem för drygt 15 min sen, så jag tänkte fixa lite varmchoklad och sätta mig framför brasan och värma mig lite. Resten av kvällen kommer bestå av bildredigering, mys med systrarna och idol. Ha de fint alla!

Shopping i Malmö

Postat den: 2011-10-20 | 21:05:00 publicerat i Vardag
En grymt kornig & ful bild, men det får duga för idag!

Har precis kommit hem från Malmö, blev att jag och Ida åkte in helt oplanerat för att shoppa. Hittade faktiskt inte något roligt alls, visserligen fick jag med mig hem en cd-etui som man kan ha 120 cd-skivor i. Bättre än inget alls! ;)

Det är en trött Nicolina som skriver.. Jag har fortfarande ont i huvud och mage, jag som trodde att jag skulle bli frisk till i måndags, men icke! Ögonlocken är tunga som bly och kroppen funkar med en aning fördröjning. Men rastlös som jag är så sysselsätter jag mig ändå. Jag sitter och bränner ut lite bilder på cd-skivor, får ju passa på nu när jag köpte cd-etui.

Men nu ska jag faktiskt gå och lägga mig och hoppas på att jag mår bra imorgon bitti! Man kan ju alltid hoppas, dock känns det inte riktigt som jag har en sådan tur att det skulle inträffa.. :/

Tess

Postat den: 2011-10-19 | 22:46:09 publicerat i Porträtt
Photograph: Nicolina Jarl [ME] | Modell: Tess
Nikon D7000 + Nikkor 50mm f/1.8

Mobilbloggar

Postat den: 2011-10-18 | 18:10:00 publicerat i Vardag
Jag sitter här vid köksbordet och är proppmätt, har precis ätit Taco med systrarna. Till efterrätt bjöd min ena syster oss på chokladbollar (utan pärlsocker?). Var faktiskt helt okej utan pärlsocker, dock föredrar jag nog chokladbollar med pärlsocker.  Ikväll blir det bara mys här hemma, måste verkligen vila upp mig. Systrarna ville ha filmkväll, vi får väl se hur det blir.  Så... vi hörs säkert lite senare :)

Hemrex

Postat den: 2011-10-18 | 10:43:02 publicerat i foretag
Photograph: Nicolina Jarl [ME] | Hemrex
Nikon D7000 + Nikkor 50mm f/1.8

Nicolinafoto at Instagram

Postat den: 2011-10-17 | 12:58:00 publicerat i Övriga motiv
Några bilder från min profil på Instagram.

Använder du iPhone och vill få en lite närmare inblick i mitt liv? Med appen Instagram har du möjligheten att ta del av bilder från min vardag. Sök på "Nicolinafoto" för att hitta till min profil och börja följa den! :) Tycker det är jättekul att det redan är några som redan hittat till den! 

Besöksrekord och Bloglovin

Postat den: 2011-10-17 | 12:55:19 publicerat i Allmänt
Igår var det stort besöksrekord här hos mig, riktigt roligt! Jag hälsar er hjärtligt välkomna och hoppas ni vill stanna! Tänkte även tipsa att lägga till mig på Bloglovin´, så ni inte missar några inlägg, tävlingar eller andra roligheter 

Fina kusin

Postat den: 2011-10-16 | 20:57:00 publicerat i Barn

Photograph: Nicolina Jarl [ME] | Modell: Edda
Nikon D7000 + Nikkor 50mm f/1.8

Just nu sitter jag här med världens värk i huvud och mage. Den här veckan har inte varit den bästa när det gäller mig själv. Men jag ser ljust emot nästa vecka och hoppas på en förbättring. Nu blir det att lägga sig i sängen och kika på film. Skulle plugga lite ikväll, men orkar knappt hålla huvudet uppe just nu. Tack för alla fina kommentarer det senaste! ♥

Före/Efter

Postat den: 2011-10-16 | 17:24:00 publicerat i Fototips
Det var ett par personer som önskade att se originalbilden till bilderna under detta inlägg. Bilden ni ser längst upp har jag tagit direkt från kameran. Observera att; Ibland redigerar jag mer och ibland mindre, exemplet ovan är en snabbredigering. Detta ovan gör jag nästan alltid på bilderna. Tråkigt nog anklagas många för att dem "fuskar" genom att redigera sina bilder, vilket jag tycker är väldigt barnsligt. Alla jobbar på olika sätt, och man är inte en sämre fotograf för man redigera mer eller mindre!

För er som undrar vad jag gjort i Camera RAW & Photoshop med denna bild, så är det lite kortfattat:
  • Ändrat "Brightness" och "Contrast" i Camera Raw
  • Ljusat upp i kurvor.
  • Ljusat upp bakgrunden
  • Lagt skärpa på ögonen, samt ökat kontrasten i dem.

Olivia Nevelin

Postat den: 2011-10-15 | 23:06:36 publicerat i Porträtt
Photograph: Nicolina Jarl [ME] | Modell: Olivia & Tellus Nevelin
Nikon D7000 + Nikkor 50mm f/1.8

Idag träffade jag Olivia & Tellus. Det var på tiden att jag och Olivia sågs igen, då vi har sagt ett bra tag att vi skulle ha setts, men tyvärr har inte tiden räckt till. Vi fotade lite sådär lagom spontant, bland annat bilderna i detta inlägget. Där blev så många fina bilder på dem tillsammans! Kunde inte riktigt bestämma mig för vilka bilder jag skulle visa er, så blev en hel del bilder och förmodligen kommer där komma upp fler. Efteråt åkte jag in till stan för att käka middag med Filippa & Ida

Imorgon lovar jag att blogga bättre än dom senaste dagarna.
Eller ja... jag vågar nästan att lova det iallafall...

My week in instagram

Postat den: 2011-10-14 | 20:44:55 publicerat i Vardag

Malmö central  Subway  Fotograferat produkter  Åkt en massa långa tågresor Fruktsallad  Varit med mamma på jobbet 


Flygresa

Postat den: 2011-10-10 | 17:56:00 publicerat i Övriga motiv
Photograph: Nicolina Jarl [ME]
Nikon D7000 + Nikkor 50mm f/1.8

ÄNTLIGEN är jag hemma efter en väldigt lång dag... Som tur var behövde jag inte vänta själv på flygplatsen idag, blev att pojkvännen stannade med mig, vilket uppskattades väldigt mycket. När jag väl landade på Malmö flygplats väntade hela familjen där och överraskade med att vi skulle till Nova Lund och shoppa, dock var inte detta lika uppskattad då jag var riktigt trött (hade inte sovit på hela natten). Men det var skoj ändå, efter några timmar där inne begav vis oss hem och väl hemma somna jag direkt, dock bara i drygt 30 min...  Sedan vid sju tiden åker jag bort till min fina vän Ida och blev där till lite efter tolv. Nu är det egentligen meningen att jag skulle ha somna, men det vill inte min kropp. Återstår bara och se när jag kommer somna inatt...

Förresten, fotograferade lite under flygresan. Hade hoppats på att där hade funnit massa moln, men tråkigt nog fanns där inte ett end och man såg klart ner på "marken" hela tiden.. Plus att mitt fönster var grymt skitigt. Men jag hittade lite andra saker på flyget att fotografera, bättre än inget alls. Han framför undrade nog vad det var som lätt hela tiden, haha! Flygresan gick rätt snabbt och det bästa med resan var att jag hade tre sätten för mig själv, snacka om att man kunde sitta skönt, bland annat lägga upp benen i stolarna bredvid! ;)

EDIT: Har sovit sjukt dåligt inatt, vaknat till och från hela tiden. Har väl fått sova ungefär fyra timmar inatt.

EDIT 2: Detta inlägg skulle komma upp igår natt, men konstigt nog kom det aldrig upp och går inte att ställa in det på det nu iheller.. Så ni får nöja er med detta!

Väntar på buss!

Postat den: 2011-10-10 | 10:13:00 publicerat i Barn
Photograph: Nicolina Jarl [ME] | Modell: Dante
Nikon D7000 + Nikkor 50mm f/1.8

Sitter just nu i Hyllie och väntar på att bussen till Trelleborg ska komma. Tycker den ska komma nu så jag slipper sitta och frysa i detta tråkiga väder. Försökte blogga lite när jag satt på tåget hit men täckningen är helt värdelös på Skånetrafikens nya tåg. Iallfall ska jag på mina första praiktikdag idag, spännande. Skulle komma barn till studion, vilket är väldigt skoj och intressant.

Efter praktken idag ska jag fixa en hel del, ska bland annat packa upp resväskan och plugga. Jag som trodde att jag skulle behöva slippa plugga under praktiken, men tråkigt nog är det inte så. Visserligen är det inga "tråkiga" saker jag ska plugga, så förshoppningsvis ska det gå rätt snabbt att fixa och även gå bra!

Fixar & donar mitt i natten

Postat den: 2011-10-09 | 04:35:11 publicerat i Vardag
Photograph: Nicolina Jarl [ME] | Iphone 4

Håller på och packa för fullt, ska hem till Skåne igen efter nästan två veckor hos pojkvännen i Uppsala. Egentligen borde jag ha fixat klart allt detta innan idag så jag skulle kunna ligga och sova nu. Visserligen är jag inte ett dugg trött så jag antar att jag ändå hade suttit uppe nu. Skulle kunna gå och lägga mig nu, men det känns inte så lönt då jag ska upp vid halv 6.

Pojkvännen börjar nämligen jobba klockan sju, så jag tänkte att jag lika bra kan åka med honom till Arlanda då. Tråkigt nog går inte mitt flyg från 10:30 , får hoppas på att något ställe på Arlanda har öppet. Nu håller mobilen på att dö, så lika bra att sluta skriva nu så inlägget hinner laddas upp. Förmodligen kommer jag blogga från flygplatsen, om inte får ni ha en underbar söndag! ♥

Barnfoto - Snabba tips

Postat den: 2011-10-08 | 20:31:00 publicerat i Fototips
Photograph: Nicolina Jarl [ME] | Modell: Edda
Nikon D7000 + Nikkor 50mm f/1.8

♥  Jag använder oftast mitt teleobjektiv eller mitt fasta 50mm/1,8. Det bästa med ett teleobjektiv är att de är det är lättast att fotografera rörande barnen eftersom dem ruskigt snabba, då är det ett + att kunna ändra brännvidd snabbt! Det bästa med ett fast 50mm/1,8 är att det blir ett så fint skärpdjup och även att det är så ljusstarkt.

♥  Lek gärna lite med barnet innan du börjar fotograferar, så de lär känna dig lite. Efter ett tag kan du visa kameran och sedan börjar fotografera försiktigt. Att leka fram bilderna brukar oftast bli finast och är ett super bra sätt!

♥  Något som barn i 2 - 6års åldern tycker är riktigt kul är när "kameran gör ljud", kan vara allt ifrån en hästljud till pruttljud.

♥  Ta många bilder, för att slippa riskera att dem blinkar på dem flesta eller att barnet rör sig precis.

Hoppas att ni lärde er något genom dessa snabba tips! ♥

Uppsala by night!

Postat den: 2011-10-04 | 14:32:18 publicerat i Övriga motiv
Photograph: Nicolina Jarl [ME] | Uppsala City
Nikon D7000 + Nikkor 50mm f/1.8

TESTAR BLOGG.SE NYA IPHONE-APP

Postat den: 2011-10-03 | 21:32:00 publicerat i Vardag
Photograph: Nicolina Jarl [ME] | Iphone 4

Blogg.se kom ut med ett iphone-app för några dagar sen, så nu måste man ju premiärblogga i mobilen. Verkar funka fint! Det bästa med appet är väl att man kan blogga överallt nu, helt LIVE också. Klockan är halv tio och jag och pojvännen är och handlar på Ica Maxi. Ska bara snabbt in och handla och sen ska vi hem och värma oss. Har varit ute och fotograferat i Uppsala i någon timme och det var inte så varmt som jag trodde... Kanske slänger upp några bilder senare ikväll från när vi fotograferade inne i Uppsala. ♥

Ut på praktik

Postat den: 2011-10-03 | 01:51:18 publicerat i Vardag
http://www.studiobla.se

Nu ska jag ut på praktik i totalt fyra veckor. Under de här veckorna ska jag vara hos en fotograf som heter Peter Löfqvist. Ska bli riktigt skoj och se hur han jobbar och även få hänga med han under hans dagar som fotograf. :)

Jill

Postat den: 2011-10-03 | 01:30:18 publicerat i Porträtt

Photograph: Nicolina Jarl [ME] | Modell: Jill
Canon EOS 7D + Canon 50mm f/1.8

För drygt två veckor sen var jag i studion och fotade lite bilder (okej, ganska många bilder) på Jill. Vi skulle fixa en fotouppgift i Foto B. Uppgiften gick ut på att ta en halvkroppsbild och genom detta fotografi framhäva något på personen. Kan ni se vad jag ville framhäva, vad tänkte ni på när ni ser henne?

Underbara läsare!

Postat den: 2011-10-02 | 01:06:15 publicerat i Vardag

Åh, vad jag gillar er! Varje gång jag får såhär fina kommentarer blir jag så glad, sånt gör verkligen min dag. Blir alltid lika glad när jag loggar in och ser alla era fina kommentarer, när jag känner mig som sämst och inte har bloggat på länge tillexempel. ♥