STARTSIDAN

God Jul

Postat den: 2011-12-24 | 08:10:00 publicerat i Övriga motiv
Photograph: Nicolina Jarl [ME]
Nikon D7000 + Nikkor 18-105mm f/3,5

Ville bara önska alla en god jul och ett gott nytt år. Hoppas ni njuter av julmat, paket och kalle anka idag. Vi ska snart bege oss mot vårt första stopp under dagen, julfrukost hos våra fina vänner. Paketberget under granen enormt, godisbordet är uppdukat och maten står förberedd hos mormor och morfar när vi kommer dit där senare idag. Hoppas nu tomten är riktigt givmild mot er idag och att ni slipper stressa och jäkta med allt. Men nu tar vi och firar jul ordentligt va? Mot skinkan och köttbullarna… 




Julmys

Postat den: 2011-12-21 | 06:18:00 publicerat i Övriga motiv
Photograph: Nicolina Jarl [ME]
Nikon D7000 + Nikkor 50mm f/1.8


Idag får jag äntligen mitt jullov. Men först ska jag in till skolan för att ha julmys med klassen. Förmodar att vi ska ha lite lekar och käka glass. Efter skolan blir det att åka till veterinären med Atlas, efter det ska jag fika med mina fina systrar. Så dagen kommer bli super trevlig! Här i Ystad sprids julstämningen på stan med massa fina utsmyckningar och massor av folk på stan som i sista stund handlar sina julklappar, kul och se hur folk julstressar osv haha!  Jag älskar att ha jullov, bara kunna njuta av varje dag och kunna göra vad man vill om dagarna. Nu är det bara en massa snö som saknas.


Charmtrollet Tellus

Postat den: 2011-12-20 | 18:15:00 publicerat i Barn
Photograph: Nicolina Jarl [ME] | Modell: Tellus
Nikon D7000 + Nikkor 50mm f/1.8

Denna söta pojke fotade jag för drygt två månader sen. Har helt glömt bort att visa upp fler bilder från fotograferingen med Olivia och Tellus. Att ge fotografen sådanna charmiga skratt som Tellus gjorde är väldigt sällsynt, så när dem väl kom fick man vara beredd. Visst är han helt bedårande? Nu ska jag snart käka middag, och sedan ska jag ta en liten promenad innan jag går och lägger mig. Är så roligt att blogga igen, när man har folk som läser och kommenterar ens blogg, TUSEN TACK! 

Veckans blogg

Postat den: 2011-12-20 | 15:23:00 publicerat i Vardag


Bild lånad i från blogg.se


Så himla glad, den här veckan är jag veckans blogg på blogg.se's fotosida! Blev så himla glad när redaktören på blogg.se mailade mig igår! Trodde aldrig att något sådant här skulle hända min lilla blogg men nu ligger intervjun uppe på förstasidan. Såg även att jag ligger på första sidan med en bild på Atlas, jätteskoj! Så jag tänkte passa på att välkomna alla nya läsare, hoppas ni tycker om det ni läst och sett hittills och att ni kommer kika in igen! Ni får gärna lägga till mig på bloglovin


Min lilla sötnos

Postat den: 2011-12-19 | 20:18:00 publicerat i Vardag
Iphone 4 + Instagram

Lovade er bilder på mina sötnos förre veckan, det var lättare sagt än gjort. Har gjort några antal försök, men har inte lyckats. När han väl är vaken och leksugen, springer han runt hela tiden och busar. Lyckas ju fotografera han när han sover, men hur roligt är det att bara ha bilder på han när han sover? Får fundera ut något bra sätt så jag kan få några fina foton på honom, ni kanske har några tips?

Kan ni fatta att det bara är FEM dagar kvar till julafton? Jag kan inte det... Tiden har gått så himla snabbt sedan i somras, riktigt snabbt. Dagen i dag har inte bidragit med mycket. Var hemma ifrån skolan idag, så har blivit en lugn dag. Mestadels av dagen har bestått av film, myspys med Atlas och även en långpromenad. Känner mig faktiskt väldigt rastlös, man kanske ska ta sig en promenad igen eller spela wii med systrarna? Eller ska man vara duktig och sätta sig och jobba på projektarbetet? Finns ju en hel del att fixa där...


Örums Nygård

Postat den: 2011-12-18 | 22:15:00 publicerat i foretag
Photograph: Nicolina Jarl [ME] | Örums Nygår Gårdshotell
Nikon D7000 + Nikkor 50mm f/1.8 + Nikkor 10.5mm/2,8

Har ni haft en bra dag? Det har jag! En väldigt effektiv sådan. Var först på Örums Nygård och fotograferade bland annat deras julbord och spa avdelning. Det är verkligen superfint och mysigt där, gillade speciellt spaavdelningen, det är så himla fint och mysigt där! När jag var klar där åkte jag hem och satte mig och redigerade bilderna och fixade med lite skolarbete! Resten av kvällen består tyvärr av mer jobb och skolarbete.


Förresten, jag har en liten fråga till er; Vad vill ni se mer av i bloggen? Vill ni se mer bilder på bloggen? På vad isåfall? Vill ni se fler vardagsbilder och höra vad som händer i min vardag? Ska jag börja ha tävlingar? Skulle vara bra för mig att veta vad ni tycker är roligt att läsa om och även vad ni gillar för olika fotografier. 



På tåget mot Malmö

Postat den: 2011-12-16 | 09:43:00 publicerat i Vardag
Iphone 4 + Instagram

Godmorgon, jag är kanske Sveriges tröttaste tjej! Blev att jag satt uppe lite för länge igår, att jag aldrig lär mig! Satt och fixade med bilder och även försökte hitta några nya app. Jag var så insatt i mina saker att jag inte märkte, varken att jag var trött eller att klockan blev nästan 03 på natten! När klockan ringde vid 07 så trodde jag att det var ett skämt. Eller en mardröm. Men det var sant. Har ni någon gång vaknat av väckarklockan och trott att ni bara sovit i typ 10 minuter fast ni egentligen har sovit i flera timmar? Precis så kändes det för mig!

För er som undrar, så sitter jag på tåget mot Malmö för att inhandla de sista julklapparna! Har dock ingen aning vad jag ska handla, men förmodligen hittar jag något bra till mina nära och kära. Men nu hade jag tänkt vara social med mitt shoppingsällskap och även börja kolla upp vad vad där finns för olika affärer på dem olika shoppingställena. Ni får ha en toppen fredag, så hörs vi när jag kommer hem ikväll! 

Sandra

Postat den: 2011-12-15 | 23:51:00 publicerat i Porträtt
Photograph: Nicolina Jarl [ME] | Modell: Sandra Andersson
Nikon D7000 + Nikkor 50mm f/1.8

Fullt upp

Postat den: 2011-12-15 | 22:44:19 publicerat i Vardag

Iphone 4 + Instagram

Har inte bloggat på drygt två veckor nu. Har haft fullt upp och knappt hunnit tänka på bloggen. Ibland blir det så! Men nu när jag har det lite lungare, tänkte jag ta tag i bloggen igen. Eller vad tycker ni? Förresten, är en hel del som undrar hur det är med min lilla hund, allt är bra med han & han är väldigt busig av sig. Jag hade tänkt fotografera han i helgen, så ni kan få se hur "stor" han blivit.

Idag har jag varit i skolan hela dagen, har haft det väldigt lugnt i skolan idag. Började med att det var julshow på skolan och jag hade fått äran att fotodokumentera den, väldigt skoj & utmanande. Var rätt mörkt i gympasalen, men någon bild blev de nog. Efter lunchen var det meningen att det skulle komma några elever från Norreportskolan, som vi skulle fotografera, men dem hann inte komma förbi. Så jag och några klasskamrater gick in i studion och lekte med olika studiouppsättningar och även smink. Fick några fina bilder på Sandra, som jag tänkte visa lite senare ikväll!